Et sind fri af stress, men fyldt med glæde – et sind, der er bevidst i hvert øjeblik – og et sind, der er nysgerrigt i stedet for dømmende. Dette er mål at stræbe efter gennem vores liv, og jeg vil gerne vise, hvordan naturen kan hjælpe os på vores rejse gennem livet.

Mind ReWilding betyder, at du kan bryde en smule fri fra noget af det, der kan fastlåse os mentalt og vende tilbage mod noget af vores ”vilde” mindset. Vi er alle i en eller anden grad programmeret til at leve på en bestemt måde, og det kan være svært at bryde fri og finde ud af, hvem man egentlig er.

Når man bliver voksen, skal man have uddannelse og finde ”sin rette hylde”, som så er et eller andet sted i blandt alle de uddannelser og jobs, der findes. Så skal vi have børn, købe hus og bil og derved sætte os i gæld, der gør os afhængige af en hvis indtægt for at kunne bevare de ting. Det gør, at vi mister en del af vores frihed til, hvad vi gerne vil gøre. Det er den moderne måde at være jæger eller samler på. Vi yder noget for at få penge, så vi kan betale for de nødvendigheder, der skal til for at overleve. Men derudover bruger vi så pengene til at købe en masse ting, som måske gør os glade. Eller gør de? Og i hvor lang tid gør de det, før det er noget nyt, vi kaster os over? Jeg er klar over, at jeg generaliserer slemt her, for jeg tror bestemt ikke, at de fleste synes, det er forkert at gøre. Der er netop ikke noget rigtigt eller forkert, hvis man er glad og hviler i sin tilværelse. I mit arbejde som pædagog med voksne mennesker har jeg dog mødt megen rodløshed, og jeg har mødt det i mindre og større grad hos mange mennesker, jeg er stødt på igennem mit liv indtil videre. Og det der med at tro på sig selv som menneske og hvile i den, vi er, det kan være en lang rejse for nogen (mig selv inklusiv). Jeg vil ikke være herre over, hvad der er rigtigt i dit liv, men jeg vil utroligt gerne, at du finder veje, der gør dig glad og rolig.

Det vilde mindset forstår jeg som noget, der kommer fra vores forfædre, der var afhængige af at gå på jagt og samle for at overleve. For at overleve har de haft brug for mod, opfindsomhed og kreativitet. Og vi stammer direkte af disse mennesker. Hvis bare én af dine forfædre var død, inden de fik et barn, så var du aldrig blevet født. Og de levede altså uden geværer, antibiotika og uden en mobil i lommen, hvis nu der skulle ske et uheld. Så kan naturen virkelig være så forfærdelig?

Naturen kan føles som noget, man på nogen punkter skal frygte og være forsigtig omkring – tæger/flåter, kulde, regn, myg etc. Men når man lige så stille bryder fri fra de ting, som jeg selv har gjort og stadig gør, så byder naturen os velkommen.

De fleste kan nok også genkende, at når de går en tur i skoven, så sker der et eller andet inden i os. Det er ikke sikkert, at vi tillægger det betydning eller bemærker det, men vores sind slapper af, og vores sanser vågner. Problemer og tanker kan stilne af. Min erfaring er, at jo mere, vi er ude, jo mere bliver vi opmærksomme på, hvad der sker inden i os. Det sker ikke, når vi sidder i sofaen og ser TV, hvor vi nærmere er hypnotiserede af, hvad vi ser. Så er der ikke på samme måde direkte forbindelse til vores indre.

Men skal vi så alle til at bo i hytter i skoven? Nej, men vi kan undersøge vores tilværelse og samfundet og bruge vores intelligens til at sætte spørgsmålstegn ved, hvad der er en god måde at leve vores liv på for os hver især.

Jeg vil i mine kurser gerne skabe et rum for den tid til refleksion og den oplevelse af, hvordan naturen kan byde os velkommen og skabe glæde i alverdens små og store eventyr.