Mit navn er Mads. Jeg bor på Fanø med min familie, hvor jeg ud over dette projekt arbejder som pædagog i en fantastisk lille daginstitution i Sønderho.

Min baggrund for at kunne starte dette projekt er, at jeg i de sidste 3 år intensivt har fordybet mig i læring omkring naturen. Både i praksis ved at udforske forskellige typer for meditation i skoven og ved at omsætte en masse, jeg har læst og lært på forskellige online kurser, til praksis i skoven.

Den mest skelsættende oplevelse for mig har været at dykke ned  i Tom Brown Jr.’s univers. Tom Brown blev som barn lært op af en gammel indianer, som havde søgt efter fællesnævnere i alverdens religioner og filosofier. Efter de 10 år med ham, levede han selv forskellige steder i USA i vildnisset i yderligere 10 år. Hans læring omfatter både praktiske overlevelsesfærdigheder, men i endnu højere grad det mentale aspekt. Det har vendt min verden op og ned på en helt fantastisk måde. Jeg vil anbefale enhver at læse hans bøger, selv om de er fra 70-80’erne. Han har en skole i USA, hvor jeg jævnligt deltager i online-kurser, der er relevante for mig, og de har været til stor hjælp for at omsætte læring fra bøger til praksis. Man kan følge hans skole her: https://www.trackerschool.com/

Jeg fik lige så langsomt stress og kroniske søvnproblemer på det tidspunkt, hvor jeg begyndte at fordybe mig i naturen, og det har været en lang og snørklet rejse ud af det hele med hjælp fra et langt forløb i en søvnklinik. Sådan en rejse er heldigvis altid værd at tage, hvor hård den end er. Undervejs i forløbet, har jeg også tillært mig måder at blive mere afslappet omkring mig selv og mine tanker på, og det bliver også flettet ind i dette projekt.
Under hele dette forløb, så havde jeg brug for at have meget tid helt alene i skoven. Det var hårdt, fordi jeg har kone og to børn, men med fantastisk støtte fra min familie, så kunne jeg tilbringe meget tid i skoven alligevel, og det gjorde mig godt.

I nogle år har jeg været aktiv vinterbader (måske nærmere helårsbader, da jeg elsker det på alle tider af året), og jeg har ad den vej lært meget om den glæde, det kan give at udsætte sig for elementerne. Jeg er i vandet ligegyldigt, om der er storm og stranden er visket væk, om det øsregner eller om der er is på vandet. Det får mig i den grad til at føle mig i live og kan frembringe lykke og ekstase.

Jeg interesserer mig også for bushcraft, som er friluftsliv på helt primitiv vis, hvor man tager på tur med så lidt i rygsækken som muligt og lærer primitivt håndværk. Det bliver sikkert også en del af dette projekt over tid.

Så er jeg også en habil guitarist, men interessen for naturen har overskygget den del de sidste par år, selv om jeg stadigvæk bruger min musik.